На брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че от

...
На брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че от
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага глобата за куче без намордник да скочи десетократно

На брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че от партията оферират промени в Закона за ветеринарномедицинска активност, с които се завишават санкциите за разхождане на кучета без каишка и намордник, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Това са тип публични връзки, които засягат доста хора. В последните седмици станахме очевидци на доста набези от кучета, завършили в това число и със гибел на човек. Смятаме, че това е спор, от който обществото ни има потребност. Добре е в този спор да се чуе мнението на неправителствени организации и специалисти. Изглежда, че тематиката би трябвало да бъде в дневния ред на обществото. Очаквам другата седмица преди съвещанието на отрасловата комисия всички заинтригувани страни да изпратят мнения, съобщи Атанасова.

Тя посочи, че в настоящия закон глобата за куче без намордник е 100 лв.. Предлагаме за куче без мотив, което е над 5 кг, санкцията да бъде 300 лв., а за нападателно куче без намордник усилваме десетократно глобата – от 100 на 1000 лв., заяви депутатът от ГЕРБ, като уточни, че измененията плануват и увеличаване на глобата за разхождане на кучета на детски площадки или неразрешени от общините за това места.

Атанасова означи, че контролът за спазването на този закон е отговорност на общините. Може би и публичното внимание би трябвало да бъде ориентирано натам по какъв начин се съблюдават наредбите, добави тя.

Десислава Атанасова разясни, че със законовите промени няма да се постановат санкции на притежатели, в случай че разхождат кучета в обособените за това алеи, в случай че охраняват стада и така нататък Опитали сме се да предвидим всички изключения, само че дебатът е отворен. Очакваме редица мнения от неправителствени организации и жители, тъй че да изработим един подобаващ за нашите условия текст, сподели още депутатът от ГЕРБ.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР